Laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje. Nevartoti asmenims, jautriems sudedamosioms dalims.
Rekomenduojama vartoti termiškai apdorojus.
MŪSŲ REKOMENDACIJA
Paprastas jautienos troškinys
4 valgytojams reikės:
1 kg jautienos;
4 didelių bulvių;
2 svogūno galvučių;
2 morkų;
0,5 l vandens;
2 valg. Šaukšt. ETNO „Pasaulio puodai“ troškinio prieskonių;
Kelios šakelės petražolių;
Druskos pagal skonį.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
Jautieną supjaustykite gabalėliais. Gan stambiai supjaustykite skustas bulves ir morkas. Svogūnus supjaustykite žiedais. Sluoksniais viską sudėkite į troškintuvą, pabaigdami viršutiniu bulvių sluoksniu. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite prieskoniais ir druska. Įpilkite vandens, uždenkite ir pašaukite į orkaitę dviem valandoms. Retsykiais patikrinkite, ar netrūksta skysčio. Patiekite dubenyse, apibarstę smulkintomis petražolėmis. Skanaus!
Sudedamosios dalys: čiobreliai 35%, mėtos 30%, džiovinti malti baravykai 10%, juodieji pipirai 10%, kvapieji pipirai 10%, aitriosios paprikos 5%.