MŪSŲ REKOMENDACIJA
Užkepta menkė
6 valgytojams reikės:
- 1 valg. šaukšt. sviesto ;
- 6 menkių filė;
- 1 citrinos;
- 3 valg. šaukšt. ETNO „Pasaulio puodai“ žuvies prieskonių;
- 200 g tarkuoto sūrio;
- 1 valg. šaukšt. garstyčių;
- 100 g grietinėlės;
- ½ stiklinės smulkintų džiūvėsėlių;
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite menkę. Apibarstykite žuvies prieskoniais ir druska, pašlakstykite šviežiai išspaustomis citrinos sultimis. Apibarstykite žuvį tarkuotu sūriu.
Sumaišykite garstyčias su grietinėle ir tolygiai užpilkite ant žuvies. Apibarstykite džiūvėsėliais ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Patiekite su bulvėmis, ryžiais ar lakštiniais bei salotomis. Skanaus!
- Citrinžolė
- Žaliosios citrinos žievelės
- Lauro lapai
- Kvapieji pipirai
- Juodieji pipirai
- Imbieras
- Aitriosios paprikos
Laikyti sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje. Nevartoti asmenims, jautriems sudedamosioms dalims. Rekomenduojama vartoti termiškai apdorojus.